Maxenti.com

Organisationsnummer: 691208-5120

Adress: Kungssätravägen 48

Postnr: 127 37 Skärholmen

E-post: info@maxenti.com

Telefon:+46-707286131

Allmänt

Dessa köpvillkor gäller när du som konsument gör en beställning från Maxenti e-handel www.maxenti.com. Avtal mellan dig och Maxenti om leverans av dina beställda produkter uppstår när du får en leveransbekräftelse.

För att handla på Maxenti e-handel ska du ha fyllt 18 år, inte stå under förmyndarskap och i övrigt ha kapacitet att ingå avtal. Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd att beställa från oss.

Vi reserverar oss för eventuella leveransförseningar och slutförsäljningar. Vidare reserverar vi oss för tekniska fel, tryckfel och felskrivningar. Vi förbehåller oss rätten att justera eventuella fel i prisinformationen före och efter att beställningen är behandlad.

För närmare information om hur Maxenti hanterar och behandlar dina personuppgifter, se Maxenti Integritetspolicy.

Leveranser och beställning

Om du handlar hos Maxenti kan du välja på flera leveransalternativ med fri frakt. Nedan ser du vilka leveranssätt som Maxenti erbjuder. Ditt postnummer avgör vilka leveranssätt som du kan välja.

Avisering

När ordern skickats från vårt lager mailas ett besked angående detta till din mail med en spårningslänk. Om du är medlem i Maxenti Club kan du följa din order när du loggar in på ”Mina sidor” under Orderhistorik.

Ej uthämtade paket

Ditt paket ligger kvar på utlämningsstället olika länge beroende på respektive leverantörs bestämmelser och därefter skickas det tillbaka till Maxenti e-handel. Har du betalat din order men ej hämtat ut den, kommer du automatiskt krediteras summan på produkterna (men ej för fraktkostnaden) när vi hanterat din leverans. Maxenti tar även ut en administrativ avgift på 250 kr vid ej uthämtat leverans.

Maxenti rätt att neka beställningar

Maxenti förbehåller sig rätten att neka beställningar, exempelvis om rabattcheckar som du inte har mottagit direkt från Maxenti har använts vid en beställning eller neka varuprover vid upprepade beställningar som understiger ett visst belopp.

Force Majeure

Maxenti är inte skyldig att fullgöra köpet om det föreligger ett hinder som Maxenti inte kan övervinna eller fullgörelsen skulle förutsätta uppoffringar som inte är rimliga med hänsyn till kundens intresse av att Maxenti fullgör köpet. Kunden har inte heller rätt till ersättning för den skada som kunden lider genom Maxenti dröjsmål eller fel om dröjsmålet eller felet beror på ett hinder utanför Maxenti kontroll som Maxenti inte skäligen kunde förväntas ha räknat med vid köpet och vars följer Maxenti inte heller skäligen kunde ha undvikit eller övervunnit.

Order- och leveransbekräftelser/kvitto

När du slutfört en beställning så får du en orderbekräftelse med e-post. Om du inte fått en orderbekräftelse, vänligen kontrollera att din e-postadress stämmer och meddela Maxenti via e-post( info@maxenti.com) så skickar vi om bekräftelsen.

När varorna skickas från Maxenti e-handelslager får du även en leveransbekräftelse/kvitto via e-post. Avtal mellan dig och Maxenti om leverans av dina beställda produkter uppstår när du får en leveransbekräftelse.

 Byte, ångerrätt och reklamation

Retur kan göras genom att varan skickas till Returadressen är:

Maxenti

Kungssätravägen 48

127 37 Skärholmen

Maxenti ansvarar inte för varan under den tid som den skickas tillbaka till Maxenti från kund med anledning av ångerrätt eller reklamation.

Byte

Notera att byte inte kan ske hos Maxenti e-handel utan du får då istället utöva din ångerrätt och returnera varan och beställa på nytt. För att byta varan mot en annan vara skall den återlämnas med obruten förpackning samt i övrigt oanvänt och oskadat skick. Av hälso- och hygienskäl omfattas inte produkter med brutet emballage eller annan bruten plombering.

Om du har använt en bonuscheck för produkten som du vill byta ut kommer bonuschecken att gälla även för den nya produkten som du byter till.

Om du har använt en kupong med rabatt eller kampanjerbjudande vid köpet av produkten som du väljer att byta ut kommer kupongen däremot inte att gälla för produkten som du istället väljer att byta till.

* För julhandeln gäller förlängd bytesrätt t.o.m. 23 januari på köp genomförda mellan 14 november t.o.m. 24 december.

Ångerrätt

Du har alltid rätt att ångra din beställning inom 14 dagar* vid köp på Maxenti e-handel. Ångerperioden räknas från det datum då du eller någon av dig angiven person mottog den sista varan/varorna i din beställning.

Från ångerrätten undantas vissa produkter. Varan måste återlämnas med obruten förpackning samt i övrigt oanvänt och oskadat skick. Av hälso- och hygienskäl omfattas inte produkter med brutet emballage eller annan bruten plombering.

Om du har använt en bonuscheck vid köpet av produkten som du väljer att returnera kommer återbetalningen ges i form av ett presentkort eller tillgodokvitto.

Om du har använt en kupong med rabatt eller kampanjerbjudande för produkten som du väljer att returnera kommer kupongen däremot inte att återaktiveras.

Nyttjande av ångerrätten

Enklaste sättet om du vill skicka tillbaka varan till Maxenti e-handel uppmanar vi dig att kontakta Maxenti Kundservice per e-post , se kontaktuppgifter ovan, innan du returnerar varan. Om du vill kan du använda den standardblankett för utövande av ångerrätt som Konsumentverket tagit fram (se Ångerblankett).

Om du väljer att skicka tillbaka produkten ska produkten skickas till Maxenti inom 14 dagar räknat från det datum du meddelade Maxenti att du ångrar dig.

Du får din återbetalning senast 14 dagar efter att vi blev informerade om ditt beslut att ångra beställningen. Vi har rätt att avvakta med återbetalningen till dess att vi har mottagit varorna eller du har tillhandahållit bevis på att du har skickat tillbaka varorna, vilket som än inträffar först. Vi kommer att använda oss av samma betalningssätt som du använde vid beställningen om du inte uttryckligen går med på något annat. Detta kommer inte att medföra några extra avgifter för dig.

Reklamation

Maxenti garanterar att varje försändelse undersöks innan den skickas till kund. Skulle varan trots detta ändå vara trasig eller felaktig när den anländer har du tre års reklamationsrätt på ursprungliga fel från den dag du mottar produkten. Kund som önskar göra gällande fel i beställd vara skall så snart som möjligt efter att felet upptäckts kontakta Maxenti Kundservice, se kontaktuppgifter ovan.

Gåvor och varuprover vid köp

Vid retur av köpta produkter ska gåvor och varuprover, som har erhållits av Maxenti med anledning av kundens köp, också returneras av kunden.

Fraktkostnader

Vid godkänd reklamation bekostar Maxenti kostnaden för returfrakt. Om reklamationen inte är giltig eller om du utövar din ångerrätt betalar du själv kostnaden för returfrakten.

Allergisk Reaktion

Om du har du fått en allergisk reaktion av någon produkt du köpt hos Maxenti kan du kontakta vår Kundservice. Vi registrerar aldrig kontakuppgifter om din hälsa eller lämnar rekommendationer om din hälsa eller allergiska reaktioner.

Betalning och priser

Säker betalning

Att handla på Maxenti e-handel är säkert och enkelt. Du väljer mellan fakturabetalning, delbetalning (Klarna Konto), direktbetalning genom din bank eller kortbetalning där ditt bank- eller kreditkort är anslutet till Visa eller Mastercard/Eurocard. Mer information om de olika betalningsalternativen finns under respektive rubrik nedan.

Kortbetalning

Du som har ett bank- eller kreditkort anslutet till Visa, Mastercard/Eurocard, Electron, Maestrokort eller American Express kan betala genom ditt kontokort. När du väljer detta betalningsalternativ reserveras beloppet på ditt kontokort vid din beställning och betalning genomförs först när varorna skickas till dig.

Maxenti erbjuder via sina betalningsleverantörer de senaste systemen för säkrare betalningar. Detta innebär ibland att du måste aktivera sådana via din bank. Om ditt kortköp nekas på grund av detta, använd fakturabetalning eller kontakta din bank för aktivering av säkrare kortköp på nätet.

Faktura

Fakturan skickas via mail från Klarna. Fakturan överlåts till vår samarbetspartner, Klarna AB, som gör en förenklad kreditprövning utan kännedomskopia. Vid fakturabetalning sker leverans av beställda varor till folkbokförd adress. För Klarnas villkor om faktura som betalningsalternativ, klicka här.

Delbetalning (Klarna konto)

Om du väljer delbetalning som betalningsalternativ, väljer du själv varje månad hur mycket du vill betala. Delbetalning hanteras av vår samarbetspartner, Klarna AB. Leverans av delbetalda varor sker endast till folkbokförd adress. För Klarnas villkor om delbetalning som betalningsalternativ, klicka härhttps://www.klarna.com/se/villkor/

Direktbetalning genom din bank.

Paypal

Handla säkert: När du betalat med PayPal avslöjar vi inte din ekonomiska information. Dessutom erbjuder tusentals onlinebutiker PayPal.

Betala med ditt bankkonto: Använda ditt bankkonto för PayPal-betalningar – det är som att betala med kontanter. Kontrollera i vilka länder och regioner som du kan betala med ditt bankkonto.

Betala med ditt betal- eller kreditkort för PayPal-betalningar – direkt och säkert genom att koppla dina konton.

Priser

Alla våra priser anges i svenska kronor och inkluderar moms, momsen redovisas på orderbekräftelsen/ kvittot.

Presentkort

Våra presentkort fungerar även på Maxenti e-handel. När du löser in ditt presentkort väljer du själv hur stor del av beloppet du vill använda.

Maxenti presentkort är giltigt som betalning för varor hos Maxenti e- handel. Presentkortet går inte att byta mot kontanter eller överföring till kontokort, utan vid retur kommer du istället få ett tillgodokvitto. Kortet är giltigt i två år från den dag det laddats eller använts. Vid varje köp där kortet används visas det återstående tillgängliga beloppet på kvittot. Du kan alltid kontrollera kortets saldo på Maxenti.com. Maxenti ansvarar inte för borttappade eller stulna kort.

Produktinformation och bilder

Maxenti gör sitt bästa för att tillhandahålla så korrekt produktinformation som möjligt. Vi rekommenderar dock att du alltid dubbelkollar produktinformation och innehållsförteckning på förpackningen när du får din leverans, särskilt om du är allergisk eller överkänslig mot något ämne.

Förpackningarna på våra produkter kan variera i utseende. I vissa fall kan en annan storlek än den som erbjuds vara avbildad, därför är det alltid den skriftliga informationen angående volym som gäller.

Observera att färgproverna på produkter på Maxenti e-handel kan variera beroende på din bildskärm samt dina individuella skärminställningar.

Är du osäker på någon produkt vänligen kontakta Kundservice för mer information.

Allt innehåll på Maxenti.com ägs av Maxenti eller dess licensgivare. Informationen är skyddad genom bland annat immaterialrättsliga och marknadsrättsliga lagar. Detta innebär att varumärken, firmanamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout samt information om produkter, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan föregående skriftligt medgivande från Maxenti.

Tillämplig lag och tvist

Vi eventuell tvist följer Maxenti beslut från Allmänna Reklamationsnämnden. Allmänna Reklamationsnämnden nås antingen via hemsidan www.arn.se eller genom adress Box 174, 101 23 Stockholm. Du kan även klaga via EU:s onlineplattform för tvistlösning som du når via http://ec.europa.eu/consumers/odr.

Dessa villkor ska tolkas i enlighet med svensk lag och, utan hinder av vad som anges under stycket ovan, avgöras av allmän domstol.

Ändringar av köpvillkor

Maxenti förbehåller sig rätten att vidta ändringar av köpvillkoren. Ändringar av köpvillkoren kommer att informeras på www.maxenti.com.